Psycholoog Maasduinen

Praktijk Suzan Slingenbergh in Gennep

bg

Ondersteuning bij overlijden van naasten

Helaas worden we in ons leven allemaal weleens getroffen door een (plotseling) overlijden van een dierbare. Je kind, je vader, moeder, vriend, partner, oma, broer, zus of je hond of kat, allemaal laten ze op een bepaalde manier een enorme leegte achter.

Het overlijden van iemand kan voor alle nabestaanden een andere betekenis hebben; de één verliest bijvoorbeeld zijn o zo irritante maar enige en liefste zus, de ander verliest zijn enige dochter waarin hij zoveel van zichzelf terugzag en om wie hij eindeloos veel gaf. Dezelfde persoon, evengroot verdriet, maar een andere betekenis en een andere uitwerking. Dat kan het contact tussen de nabestaanden bemoeilijken. Ook is het voor buitenstaanders vaak moeilijk om nabestaanden te steunen en te begrijpen.

Direct na het overlijden heerst er een groot verdriet maar ook totale verwarring of ongeloof bij plotseling overlijden. Nabestaanden worden overweldigd door alle rompslomp die komt kijken bij het regelen van alle praktische zaken rondom de uitvaart en worden daarnaast nog overstelpt met bezoekjes, kaarten en steunbetuigingen in allerlei vormen. Maar na een week neemt voor veel omstanders het gewone leven weer de overhand en dan begint voor de nabestaanden pas echt het leven zonder hun dierbare. Wanneer we niet de juiste steun uit onze omgeving ervaren kan het leven gekleurd worden door eenzaamheid en gevoelens van onbegrip en somberheid. Dit alles hoort in zekere mate bij een rouwproces, maar soms laten deze gevoelens ons niet meer los en beperkt het ons functioneren en ons welzijn zodanig dat het haast lijkt of ons eigen leven ook voorbij is.

Wil jij weer kunnen genieten van het leven, weer mogen en kunnen lachen, de draad weer op kunnen pakken maar weet je niet hoe, lijkt het onmogelijk of voel je je daar schuldig bij? Neem in dat geval gerust contact met me op. Ik help je graag om je verdriet een plekje te geven in jouw bestaan, zodat je naast je verdriet ook weer kunt lachen, genieten en leven.

Maak een afspraak voor ondersteuning bij overlijden en verliesverwerking

Therapeut Suzan Slingenbergh in de Maasduinen en Gennep

Suzan Slingenbergh

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een eerste afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen