Psycholoog Maasduinen

Praktijk Suzan Slingenbergh in Gennep

bg

Gevoelens van ontevredenheid of spijt

Soms maak je een beslissing waarvan je achteraf denkt: Had ik maar anders besloten. Als je erop terugkijkt merk je dat jouw beslissing die je toen maakte niet de juiste was, je handelde niet goed, handelde niet of besloot verkeerd en achteraf bezien zie je een betere optie en had je het graag anders gedaan. In dat geval heb je spijt. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je bepaalde beslissingen hebt genomen, bepaalde dingen hebt gedaan of juist niet gedaan en dat kan als een last op je schouders drukken.

Ook kan het zo zijn dat je het moeilijk vindt om te accepteren dat bepaalde dingen je zijn overkomen of dat ze je juist niet overkomen. We spreken dan van onvervulde verlangens of ontevredenheid over bepaalde zaken in je leven. Ook dat kan zwaar wegen.

Het kan helpen om er samen met iemand naar te kijken en samen te onderzoeken waarom bepaalde zaken zo lopen of zijn gelopen, wat het voor jou moeilijk maakt om dit te accepteren en wat de mogelijkheden in dit moment voor jou zijn om deze zaken te beïnvloeden, ermee te dealen of los te laten. Want dat zijn de mogelijkheden die je nu hebt en ook al lijkt het of hier voor jou niet de juiste mogelijkheid bij zit, toch wil ik je aanmoedigen professionele hulp te zoeken bij het vinden van jouw mogelijkheid. Wanneer je namelijk een manier hebt gevonden om jouw spijt of ontevredenheid te plaatsen en daar met nieuwe inzichten naar kunt kijken dan zul je merken dat de last op je schouders ineens een stuk lichter wordt en er ruimte komt voor nieuwe dingen in je leven.

Je bent van harte welkom

Ervaar je ook moeite rondom gevoelens van ontevredenheid of spijt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak.

Therapeut Suzan Slingenbergh in de Maasduinen en Gennep

Suzan Slingenbergh

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een eerste afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen