Psycholoog Maasduinen

Praktijk Suzan Slingenbergh in Gennep

bg

Hulp bij rouw en verlies

Verlies hoort bij het leven, pijnlijk maar waar. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Hierbij kun je denken aan verlies in de vorm van een overlijden van een dierbare of verlies van gezondheid door ziekte, maar ook een scheiding of ontslag zijn voorbeelden van verlies. Verlies van de vanzelfsprekendheid van je vertrouwde leventje, verlies van je baan, inkomen en dagritme en verlies van sociale status.

Een verlies doet ons vaak pijn. Soms komt het onverwacht, soms zie je het al een poosje aankomen, maar het doet hoe dan ook pijn en brengt ons uit evenwicht. Vaak herstelt dit evenwicht na een poos weer en neemt de pijn deels of geheel af. We doorlopen een rouwproces waarin we het verlies aanvaarden, bijbehorende gevoelens en reacties ervaren, ons aanpassen aan het leven zonder datgene we verloren zijn en vervolgens het verlies een plaats geven en de draad weer oppakken.

Soms lukt het niet om dit rouwproces zelfstandig of met je naaste omgeving te doorlopen en blijven we ergens hangen en komen we niet vooruit. Je blijft je somber, angstig, lusteloos en moe voelen. In dat geval is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Ik help je graag bij het verwerken van jouw verlies en om je leven weer terug op te pakken.

Maak een afspraak voor hulp bij rouw en verlies
Therapeut Suzan Slingenbergh in de Maasduinen en Gennep

Suzan Slingenbergh

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een eerste afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen