Psycholoog Maasduinen

Praktijk Suzan Slingenbergh in Gennep

bg

Burnout therapie in Gennep

Een burnout wordt vaak veroorzaakt door een ander probleem. Een burnout krijg je namelijk niet zomaar. Burnout, het betekent letterlijk ‘opgebrand’, je vlammetje gaat uit, de energie is op. De energie die je had heb je namelijk ergens ingestoken, maar deze keer in iets wat je niets meer opgeleverd heeft. Wanneer je benzine in de auto gooit en gas geeft vindt er een verbranding plaats, gaat de auto vooruit en bereiken we ons doel. Wanneer je ergens energie insteekt, gas geeft, maar niet vooruit komt dan raakt de tank leeg en val je stil. Dit noemen we een burnout.

Zowel in werk als prive

Een burnout is vaak een werkgerelateerd probleem, maar dit hoeft niet. Ook in je privesfeer kun je teveel energie in dingen steken die je nauwelijks of niets opleveren. Dit resulteert in zowel lichamelijke psychische klachten. Je voelt je moe, slaapt slecht (heel veel of juist heel weinig), hebt hoofd- of buikpijn, bent gespannen, voelt je opgejaagd, piekert veel, of kunt je niet concentreren.

Over je eigen grenzen gaan

De één lijkt vatbaarder voor burn-outklachten dan de ander. Dit heeft te maken met persoonlijke eigenschappen die we bezitten. Iemand die heel zorgzaam en flexibel is zal sneller geneigd zijn om over zijn eigen grenzen heen te gaan en voor anderen te ‘zorgen’ en zichzelf naar de achtergrond te schuiven. Met het daarbij behorende gevaar van overbelasting en uiteindelijk burn-out of extreme vermoeidheidsklachten. Wanneer je eenmaal in de flow zit van alsmaar doorgaan dan is het moeilijk om dat te doorbreken. Daarom is het van belang om dit tijdig te signaleren en hier verandering in te brengen. Als je eenmaal burn-out raakt dan duurt het herstel vaak een stuk langer. Echter is het vaak wel zo dat mensen nadat ze hersteld zijn van een burn-out weer beter van het leven kunnen genieten en beter in staat zijn balans aan te brengen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wanneer je jezelf herkent in dit verhaal en graag hulp van me wilt om de balans in jouw leven weer terug te vinden en met nieuwe energie door het leven te gaan, neem dan gerust contact met me op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Ik nodig je van harte uit om samen met mij in de geborgenheid van mijn praktijk aan de slag te gaan.

Maak een afspraak voor burnout therapie
Therapeut Suzan Slingenbergh in de Maasduinen en Gennep

Suzan Slingenbergh

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een eerste afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen