Psycholoog Maasduinen

Praktijk Suzan Slingenbergh in Gennep

bg

Therapie bij angst en paniek

Ieder mens kent angst, het is een emotie die ons in opperste staat van paraatheid brengt, een signaal waarna ons lichaam zich klaarmaakt om te vechten of te vluchten. Het hart gaat sneller kloppen, de ademhaling gaat sneller en de spieren spannen zich aan. Dit is een heel gezonde reactie op naderend onheil, maar wanneer deze reactie lang aanhoudt of opduikt wanneer er helemaal geen gevaar dreigt dan kan dit ongezond en belastend worden. Want wanneer je continu of heel vaak gespannen spieren hebt, een versnelde ademhaling of verhoogde hartslag dan is dit schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast kan angst je ook mentaal verlammen of belemmeren.

Angst kan heel groot en reëel zijn, maar kan ook opduiken in situaties waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet nodig is. Denk bijvoorbeeld aan spinnenangst, angst in sociale situaties, etc. Jij weet zelf wanneer je angsten of paniekaanvallen je in de weg staan, wanneer ze je belemmeren in je dagelijkse doen en laten. Wanneer jij er last van hebt is het een probleem. Neem in dat geval contact met me op, angst of paniek is namelijk goed te reduceren. We zullen er samen naar kijken, in het juiste perspectief zetten en daarmee de angst uitdoven.

Je bent van harte welkom

Heb je nog vragen over de aanpak van angst- of paniekklachten of ben je geïnteresseerd in een eerste afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Therapeut Suzan Slingenbergh in de Maasduinen en Gennep

Suzan Slingenbergh

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een eerste afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen